De Lenssen Mannenmode Dry Rub

In de BBQ Maand van Lenssen Mannenmode krijgt elke klant onze heerlijke Lenssen Mannenmode Dry Rub. Hieronder vindt je meer informatie over de rub, het gebruik en voedingswaarde en ingrediënten.

De Lenssen Mannenmode Dry Rub is all use (ook wel all purpose genoemd). Het is een met zorg en ambacht samengestelde BBQ rub. Deze rub leent zich perfect voor elk stuk vlees wat je low and slow of direct op de BBQ gaat bereiden. Alleen de beste topkwaliteit ingrediënten zoals fenegriek, kardemom en uienpoeder zijn gebruikt bij het samenstellen van deze all use bbq rub.

Hoe werkt een Dry Rub?

De twee belangrijkste ingrediënten in een Dry rub zijn suiker en zout:

  • Zout: Onttrekt vocht uit het vlees. Dit zorg erg voor dat de kruiden en specerijen van de rub oplossen in het vlees eigen sap
  • Suiker: Zorgt door karamellisering voor een mooie korstvorming tijdens het BBQ 'en. Ook wel 'Bark' genoemd.

Hoe gebruik je een Dry Rub?

Je strooit de rub over je stuk vlees en je zult zien dat het zout direct zijn werk begint te doen. Na een paar minuten wordt het vlees vochtig en beginnen de kruiden, specerijen en de suiker zich te mengen met elkaar.

Tijdens het bereiden gaat de suiker zijn werk doen bij een temperatuur van ongeveer 170 graden. Dan karamelliseert deze namelijk wat zorgt voor die heerlijke krokante laag op jouw stukje vlees. LET OP: Blijf wel onder de 180 graden, anders brand de suiker aan.

Voedingswaarde en ingrediënten

Ingrediënten: zout, suiker, suikerstroop, gebrande suiker, kruiden en specerijen (paprikapoeder, koriander, kurkuma, komijnzaad, peper, fenegriek, chillies, kardemom, paprikapoeder gerookt, knoflookpoeder, uienpoeder, knoflookgranulaat, peterselie), paprikagranulaat, uiengranulaat.

Voedingswaarde per 100 gram:
Energie 1076 KJ
Energie 255 kcal
Vetten 3,5 g
- waarvan verzadigde vetzuren 0,6 g
Koolhydraten 46 g
- waarvan suikers 33 g
Vezels 10 g
Eiwitten 5,1 g
Zout 35,5 g

Productspecificaties

Gebruik 25 tot 30 gram per kilogram
Bewaaradvies Koel, droog en donker
Houdbaarheid 18 maanden
GMO vrij ja
BBQ Maand