Maatkostuums

Een maatkostuum koop je niet wekelijks. Daarom wil je natuurlijk dat het perfect bij je past, zowel qua pasvorm als qua stijl. Hou jij wel van een beetje exclusiviteit als het om je outfit gaat? Bij Lenssen Mannenmode kunnen we niet wachten om samen met jou aan de slag te gaan met het ontwerpen van je eigen kostuum. Geheel naar jouw lichaamsmaten en persoonlijke smaak stellen we jóuw unieke pak samen; van de kleur en het materiaal tot de knopen, stiksels en het aantal zakken. Zo kun je er zeker van zijn dat niet iemand anders in hetzelfde kostuum of colbert rondloopt!

Lenssen Mannenmode is dé partner in maatkostuums en –colberts.

Jarenlange ervaring van goed opgeleid personeel en een uitstekende, nieuwe maatwerk leverancier zijn de juiste combi om je goed te laten slagen voor je nieuwe, unieke kostuum of colbert. Vooral wanneer je nét iets anders dan anders wilt, houdt van een persoonlijke touch in je outfit, of wanneer je iets zoekt wat je maar niet kunt vinden.
Stel je eigen, unieke maatkostuum of colbert samen en je bent zeker de énige die met jouw pak rond loopt.

Durf jij de uitdaging aan? Maak dan snel een afspraak!

Een maatkostuum: hoe gaat dat in z’n werk?

Een kostuum perfect op maat gemaakt die precies aan jouw wensen voldoet, die vind je niet zo gauw. En zelf achter het naaimachine kruipen is een onbegonnen klus voor de meesten. Wij helpen je natuurlijk daar graag mee.
Met behulp van een paskostuum worden je maten bepaald. Daarna ga je, onder het genot van een lekker kopje koffie, de kleur en het materiaal bepalen van je kostuum. Als dat allemaal uitgekozen is hebben we grofweg de basis van het kostuum samengesteld. De details spelen een belangrijke rol in je nieuwe kostuum, zo kun je bijna alles uitzoeken:

  • een enkele of dubbele rij knopen bij colbert of gilet en het aantal knopen bij de manchetten
  • kleur van de knoopsgaten en knopen
  • de vorm van de revers en de breedte daarvan
  • het materiaal aan de onderkant van de revers en kraag
  • de kleur/dessin van de binnenvoering
  • het aantal zakken in het colbert, maar ook het soort zakken: paspelzakken, steekzakken of zakken die op de colbert liggen
  • één, twee of geen splitten in de colbert
  • wel of geen zichtbare stiksels
  • geborduurde tekst bij binnenzak of in de kraag (onderkant), bijv. uw initialen of bij een huwelijk de trouwdatum

Wanneer je alles uitgezocht hebt gaan wij je keuzes samenvoegen in bestelling. Zodra de bestelling geplaatst is duurt het 4 tot 6 weken totdat je kostuum in de winkel wordt afgeleverd en maken wij een afspraak met je om het pak door te passen. De pantalon wordt dan pas op de juiste lengte afgespeld, zodat deze versteld kan worden. Tijdens dit doorpas-moment kan onze collega je ook laten weten wanneer je je nieuwe kostuum kunt komen ophalen.